Jövő ősszel indul a HungaroControl légiforgalmi irányító képzése. A magyar és a Koszovó feletti magas légtérben közlekedő légi járművek irányításáért felelős vállalat már idén megkezdte a légiforgalmi irányítók toborzását.

A HungaroControl 2020 őszén induló légiforgalmi irányító képzésére legkésőbb 2020. március 15-ig lehet jelentkezni.

Érdemes a jelentkezést mielőbb elküldeni, mert akik nem az utolsó hetekben jelentkeznek, rugalmasabban tudják alakítani a tesztek és orvosi vizsgálatok időpontjait, emellett több idő áll rendelkezésre a szükséges ügyintézéshez vagy hiánypótláshoz is.

Miért jó a HungaroControl légiforgalmi irányítójának lenni?

Légiforgalmi irányítók dolgoznak a HungaroControl munkatermében. (Fotó: AIRportal.hu)

A légiforgalmi irányítók high-tech munkakörnyezetben végzik feladataikat egy világszínvonalú, profi csapat tagjaként. Minden napjuk egy újabb kihívás, munkájukkal milliók biztonságáról gondoskodnak, garantált számukra a folyamatos fejlődés és sikerélmény.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A magyar és a koszovói magas légtér irányításáért felelős HungaroControl Zrt. minden szempontból a világ élvonalába tartozó, innovatív vállalat. A légiforgalmi irányítók munkáját korszerű radarberendezések és professzionális informatikai háttér segíti.

A légiforgalmi irányító munkakör egy életre szóló hivatás. A nagy felelősséggel járó, magas presztízsű munkáért kiemelkedő fizetés, számos egyéb juttatás és kiváló munkakörülmények várják az irányítókat.

Ki jelentkezhet légiforgalmi irányítónak?

Bárki, aki európai uniós állampolgár, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismeri, betöltötte a 20. életévét és büntetlen előéletű. Az említetteken túl a jelentkezőnek államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, és legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.

A jelentkezés feltételei és a beadandó dokumentumok nem változtak az előző évekhez képest. Fontos kiemelni – mert sokaknak lehet téves információja ezzel kapcsolatban –, hogy a légiforgalmi irányító tanfolyamra jelentkezéshez nem kell a felsőfokú végzettség, de nem szükséges a szakirányú előképzettség, sőt műszaki beállítottság sem.

Mik a jó légiforgalmi irányító fő ismérvei?

A légiforgalmi irányító munkakör betöltéséhez olyan képességek, készségek szükségesek, mint a gyors reakció, nagyfokú figyelemmegosztás, higgadtság, stressz- és monotóniatűrés. A jó légiforgalmi irányító magabiztos és felelősségteljes, kiválóan priorizál és villámgyorsan dönt, egyedül és csapatban is helytáll.

A jelölteket a jelentkezők közül egy összetett folyamat során választják ki a HungaroControl szakemberei. Olyan alapvető képességeket vizsgálnak, amelyekre építve a későbbiek során nagy valószínűséggel alkalmassá válhat valaki a légiforgalmi irányítói munkára.

Vedd kezedbe az irányítást, jelentkezz légiforgalmi irányítónak most!

Ha úgy érzed, ezt az állást neked találták ki, jelentkezz mielőbb, hogy a tiéd legyen a világ egyik legkülönlegesebb hivatása!