Az idén ősszel induló légiforgalmi irányító tanfolyamra a HungaroControl Zrt. weboldalán egy egyszerűen és gyorsan kitölthető online regisztráció elküldésével lehet jelentkezni 2019. március 31-ig.

A jelentkezéshez mindössze egy fényképes önéletrajzot, motivációs levelet szükséges beküldeni, valamint csatolni kell a legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolatát.

Nagyon fontos mellékelni az államilag elismert, C típusú angol középfokú komplex nyelvvizsgáról szóló okirat vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolatát. Ennek meglétét ugyanis jogszabály írja elő, így a cég akkor sem tud eltekinteni a megfelelő nyelvvizsgát igazoló okirattól, ha a jelentkező anyanyelvi szinten beszél angolul.

A jelentkezőkre egy többlépcsős, összetett kiválasztási folyamat vár, amelyről itt írtunk bővebben, valamint az egyes lépések a HungaroControl kisfilmjében is megtekinthetők:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miért jó a HungaroControl légiforgalmi irányítójának lenni?

Légiforgalmi irányítók dolgoznak a HungaroControl munkatermében. (Fotó: AIRportal.hu)

A légiforgalmi irányítók high-tech munkakörnyezetben végzik feladataikat egy világszínvonalú, profi csapat tagjaként. Minden napjuk egy újabb kihívás, a változatos munka mellett garantált számukra a folyamatos fejlődés és sikerélmény. A magyar légtér irányításáért felelős HungaroControl Zrt. minden szempontból a világ élvonalába tartozó, innovatív vállalat.

A légiforgalmi irányítók munkáját korszerű radarberendezések, professzionális informatikai háttér és Európa egyik legkorszerűbb speciális szoftvere, a MATIAS segíti.

A légiforgalmi irányító munkakör egy életre szóló hivatás. A nagy felelősséggel járó magas presztízsű munkáért európai szintű fizetés, egyéb juttatások és kiváló munkakörülmények járnak az irányítóknak.

Mik a jó légiforgalmi irányító fő ismérvei?

A légiforgalmi irányító munkakör betöltéséhez olyan képességek, készségek szükségesek, mint a gyors reakció, nagyfokú figyelemmegosztás, higgadtság, stressz- és monotóniatűrés, valamint csapatmunkára való képesség. A jelentkezők közül egy összetett kiválasztási folyamat során választják ki a HungaroControl szakemberei a jelölteket. Olyan alapvető képességeket vizsgálnak, amelyekre építve a későbbiek során nagy valószínűséggel alkalmassá válhat valaki a légiforgalmi irányítói munkára.

Az ezernyi jelentkezőből csak a legjobbakat veszik fel, és a kétéves képzésnek az jut a végére, aki valóban ezt az életre szóló hivatást szeretné választani, ezért is elengedhetetlen a szakma iránti szeretet és a megfelelő szintű elkötelezettség.

Ki jelentkezhet légiforgalmi irányítónak?

Lehet, hogy ezek a fotelek éppen rátok várnak? (Fotó: AIRportal.hu)

Sokan azt gondolják, hogy a légiforgalmi irányító szakmában csak a férfiak állják meg a helyüket, de ez nem igaz, évről évre egyre több hölgy jelentkezik, végzi el sikerrel a képzést és szerez szakszolgálati engedélyt.

A jelentkezés feltételei és a beadandó dokumentumok nem változtak az előző évekhez képest. Fontos kiemelni – mert sokaknak lehet téves információja ezzel kapcsolatban –, hogy a légiforgalmi irányító tanfolyamra történő jelentkezésnek nem feltétele a felsőfokú végzettség és nem szükséges semmilyen szakirányú előképzettség, sőt műszaki beállítottság sem.

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki európai uniós állampolgársággal rendelkezik, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismeri, betöltötte a 20. életévét és büntetlen előéletű.

Az említetteken túl a jelentkezőnek államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal és legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.

Vedd kezedbe az irányítást, jelentkezz légiforgalmi irányítónak most!

Ha érdekel a légiközlekedés vagy a légiforgalmi irányítás és úgy érzed, megvan benned a szükséges motiváció,
küldd el a jelentkezésed a HungaroControl Zrt-hez, hogy a világ egyik legkülönlegesebb szakmájában dolgozhass!