A brazil gyártó 43 repülőgépet adott át az idei harmadik negyedévében, ez 30 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest, és több fontos megrendelést is szerzett eközben.

A szeptember végén zárult három hónapos időszakban 15 kereskedelmi és 28 üzleti (ezen belül 19 könnyű és 9 közepes) repülőgépet adott át az Embraer. Előbbi szegmensben 50, utóbbiban 22 százalékos növekedést jelent mindez a tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva.

Ezzel az Embraer már a második egymást követő negyedévben ért el két számjegyű növekedést a gépátadások terén.

Az év eddigi részében a gyártó összesen 105, azon belül 39 kereskedelmi és 66 üzleti gépet szállított le a megrendelőinek, ami 33 százalékos növekedés a tavalyi első három negyedév 79 példányos teljesítményéhez képest.

Forrás: Embraer

A cég megrendelésállománya 17,8 milliárd dollár értéket ért el szeptember utolsó napján, ez 500 millió dollárral haladja meg az idei második negyedévi adatot, ezen belül a kereskedelmi típusokra vonatkozó szerződések 8,6 milliárd dollárt tettek ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt időszakban a United Airlines regionális hálózatán üzemelő Sky West 19 darab háromosztályos berendezésű, 70 üléses E175-öst, a Luxair négy E195-E2-est, az Air Peace öt Embraer E175-öst, a Binter hat Embraer E195-E2-est, az American Airlines pedig a regionális Envoy Air részére négy új E175-öst rendelt, bár utóbbi majd csak az utolsó negyedéves rendelésállományban szerepel majd.

Jelentősen lemaradt a Boeing az Airbushoz képest