Megindultak a turisták Floridába, ezt kihasználva egyre több ülőhelyet kínál a Spirit Airlines, az ultrafapados vezetője szerint 2021 közepén már annyi járatot kínálhatnak, mint 2019-ben.

Ted Christie vezérigazgató a negyedéves pénzügyi jelentés kapcsán beszélt a floridai székhelyű Spirit Airlines jövőbeni elképzeléseiről az Aviation Week szerint.

Elmondta, hogy novemberben az egy évvel ezelőttihez képest alig 20 százalékkal kevesebb járatot üzemeltet a cég. Októberben még 36 százalékos volt az elmaradás, de a járványhelyzet javulása miatt a nyári közepi mélypont óta egyre többen keresik fel a déli államot.

A Spirit a negyedik negyedévben a tavalyi azonos időszakban felkínált kapacitásának 85 százalékát biztosítja majd, miközben augusztusban még 65 százalékot teljesítettek csak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ted Christie szerint ha folytatódik a kedvező trend, akkor 2021 közepén már elérhetik a 2019-es szintet.

A Spirit a nagy hagyományos légitársaságokhoz képest kedvezőbb pénzügyi helyzetről számolt be. Bár tavaly 84 millió dollár nyeresége volt, és idén 100 millió veszteség keletkezett, a bevételkiesés alig 60 százalék volt, a járatok átlagos töltöttsége pedig 68 százalékon állt átlagosan. Összehasonlításként: a nagy légitársaságok 75-80 százalékos bevételkiesésről és 40-50 százalékos kihasználtságról adtak számot.

A Spirit idén 12 Airbus A320-ast vett át, és jövőre újabb 16 gép érkezik a flottába, ezeket vagy lízingelni fogják, vagy eladás-visszlízing formájában biztosítják a fedezetet.

Az A319-esek egyelőre mind letárolva maradnak, a vezetőség még nem döntött arról, hogy mi legyen az átlagosan 14 éves gépekkel, mielőtt még neókkal váltanák le őket.