A Condor vezetője szerint a jövő év végéig biztosan nem lesznek elbocsátások náluk, és ha minden jól alakul, 2021 nyarán már kapacitása 60-75 százalékán üzemelne a cég, új szakmai befektetőt viszont legkorábban 2022-ben találhat.

A Reuters jelentése szerint Ralf Teckentrup, a Condor főnöke újságíróknak elmondta: jelenleg a rendelkezésre álló kapacitás alig 10-15 százalékát használja a német légitársaság, az optimista várakozás szerint ez az arány 60-75 százalékra emelkedhet a jövő nyári csúcsidőszakban akkor, ha széles körben elérhetővé válik a koronavírus elleni oltóanyag.

Fotó: AIRportal.hu

Hangsúlyozta, hogy a 2021 végéig nem lesz újabb elbocsátás a Condornál, a dolgozói létszám 4200 körül stabilizálódik, és vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy hogyan segíthetnek a vakcinák szállításában.

Teckentrup a távolabbi kilátásokról azt mondta, a következő 12 hónapban semmilyen esélyt nem lát arra, hogy befektetőt találjanak, szerinte az első puhatolózó tárgyalások legkorábban 2022 nyarán valószínűek.

Mint ismert, a Condor és a LOT anyavállalata, a Polish Aviation Group (PGL) idén januárban már aláírta a megállapodást, hogy 300 millió euróért utóbbi megveszi a légitársaságot, majd a koronavírus-járvány, illetve az elrendelt utazási korlátozások miatt a lengyel fél áprilisban kihátrált.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Később a Condor 550 millió eurós német állami segélyt kapott, csődvédelembe vonult, amelyből azóta már kijöhetett a tavaly összeomlott Thomas Cook turisztikai konszern egykori leányvállalata.