A jövő évi nyári menetrend kezdetétől, március 30-tól tervezi üzemeltetni a Korean Air a Szöul és Budapest közötti utasszállító járatát, amely idén május végétől közlekedett volna, ám közbejött a koronavírus-járvány.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság a repülőjegy-disztribúciós rendszerekben közzétett előzetes frissítése szerint az első utasszállító Korean Air-járat 2021. március 30-án repül Szöul és Budapest között – szúrta ki a Routes Online blog.

Egyelőre még nem lehet repülőjegyet foglalni rá, de a menetrendet már feltöltötte a légitársaság, amely megegyezik az idénre tervezettel.

A KE971-es számú járatok a keddi, csütörtöki és szombati napokon 16:25-kor érkeznek meg Budapestre, majd pedig 18:30-kor szállnak fel Szöul felé KE972-es járatszámmal.

A járatokat Airbus A330-200-as repülőgépekkel teljesíti a koreai légicég. Az út időtartama Szöul irányába 11 óra, visszafelé 11 óra 25 perc.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A világjárvány előtt Dél-Korea nemzeti légitársasága 2020. május 23-tól nyitotta volna meg járatát Szöulból Budapestre, de ezt végül elhalasztották.

A Korean Air áruszállító repülőgépei viszont a korábbi terveknek megfelelően, hetente két alkalommal közlekednek Budapestre már idén február óta.