Két Boeing 777-300ERSF repülőgépet állít forgalomba a több budapesti cargo-járatot üzemeltető Universal Translink Airline, a heti négy hangcsoui járat mellett szeptember végén megnyílt a Hongkong – Budapest összeköttetés, és várhatóan újraindul a forgalom a csengcsoui útvonalon is.

Két utasszállítóból áruszállítóvá alakított Boeing 777-300ERSF gépet állít forgalomba a Universal Translink Airline (UTA).

Az első példány átalakítása már folyamatban van és a tervek szerint 2024-ben forgalomba áll, a második pedig a következő évben – mondta el Danny Duan, a cég vezetője és társalapítója a Budapest Airport szakmai konferenciáján.

Látványterv. (Forrás: UTA)

A cég szeptember második felében indította el Hongkong és Budapest közötti járatát a Sinotrans logisztikai céggel.

Az útvonalon heti két alkalommal a Galistair Malta Airbus A330-300P2F gépe repül, amelyt a Celebi szolgál ki Ferihegyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Információink szerint a közeljövőben várható a Budapestet Csengcsouval összekötő járat újraindulása is.

Az útvonalon a nyáron a China Central Longhao Airlines Boeing 747-400F gépe repült hetente két alkalommal.

A járatra továbbra is van piaci igény, az újrainduláshoz az üzemeltető légitársaságnak a kínai hatóságok engedélyére van szüksége.

Úgy tudjuk, hogy a légitársaság egy másik Boeing 747-400F repülőgép beszerzését és forgalomba állítását is tervezi, amely lehetővé tenné a járatszám korábbi terv szerinti heti négyre emelését is.

Fotó: AIRportal.hu

A Universal Translink Airline (UTA) számára továbbra is repül hetente négy alkalommal a magyar állam tulajdonában és a Wizz Air üzemeltetésében lévő Airbus A330-200F Budapest és Hangcsou között.

Fotó: AIRportal.hu