Hetente négy áruszállító járat közlekedik Csöcsiang tartomány fővárosa, Hangcsou és Budapest között.

Az útvonalon a Wizz Air üzemeltetésébe a magyar állam Airbus A330F repülőgépe közlekedik, amely eddig a Henan tartománybeli Csengcsouba közlekedett.

A hangcsoui repülőtéren április 27-én köszöntötték az első járatot, majd
a menetrend szerint keddenként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként közlekedő járat az elmúlt hétvégén indult el.

Az A330F Budapestről közbenső leszállás nélkül repül a Kelet-Kínában, a Jangce deltájában fekvő Hangcsouba, visszafelé viszont a kazahsztáni Almatiban hajt végre technikai leszállást a járat.

Fotó: AIRportal.hu

Bár megerősített információ nem áll rendelkezésre, az összeköttetés Csengcsouval is megmarad, ahova a Galistair Malta Airbus A330-343(P2F) repülőgépei március közepe óta repülnek cargo-charterjáratokat, de amint korábban megírtuk, a város és Budapest között a China Central Longhao Airlines is tervezi a közeljövőben rendszeres áruszállító járatok indítását Boeing 747-400F repülőgépeivel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kínai Sichuan Airlines április 16-tól hetente három alkalommal, menetrend szerint közlekedik a Csengtu – Almati – Budapest – Csengtu útvonalon, az Ethiopian Cargo Hongkong és Liege közötti áruszállító járatát teljesítő Boeing 777F-ek pedig április 10-től heti egy alkalommal szállnak le a Liszt Ferenc reptéren.