A napokban indította el első Boeing 747-400F repülőgéppel teljesített járatát a China Central Longhao Airlines, amely kínai közlés szerint a közeljövőben Budapestre is tervezi rendszeres cargo-járatok indítását.

A korábbi elnevezéssel Zhongyuan Longhao Aviation légitársaság Csengcsou és Új-Delhi között indította el április 13-án járatát, amely a jövőben hetente két alkalommal közlekedik.

A légitársaság közlése szerint a közeljövőben a „Big Mac”-nek becézett repülőgéppel rendszeres járatokat terveznek Csengcsou és Budapest, valamint más fontos európai áruszállítási központok, köztük London és Milánó felé.

A cég egyelőre nem közölt részleteket a tervezett járatok indulási dátumáról és menetrendjéről sem.

Forrás: China Central Longhao Airlines

A járatokkal tovább javítanák a csengcsoui repülőtér mint a légi selyemút részeként működő nemzetközi áruszállítási központ összeköttetéseit, valamint minél inkább bekapcsolnák Henan-tartományt a belföldi és nemzetközi áruforgalom fejlesztésébe – írta a járatnyitásról szóló hírében a kínai Carnoc repülésszakmai portál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A China Central Longhao Airlines jelenleg 17 útvonalon üzemeltet áruszállító járatokat, flottájában öt Boeing 737-300F, egy 737-400F és öt 737-800F áruszállító repül az egy darab Boeing 747-400F gépe mellett.

Mint ismert, a Budapest Airport évek óta jó kapcsolatot ápol a Henan tartományban lévő Csengcsou reptérrel, amellyel még 2019 májusában kötött együttműködési megállapodást.

A felek 2021 áprilisában közölték, hogy a Budapest Airport, a kínai Csengcsou (Zhengzhou) repterének üzemeltetője, a Henan Airport Group és a CECZ / Utlink kínai-magyar üzleti és logisztikai fejlesztő vállalat dedikált szállítmányozási központok megnyitásáról kötöttek megállapodást, valamint hogy a budapesti Cargo Cityben megvalósuló kínai gyűjtő-elosztó központ a Henan Airport Group első hídfőállása lesz Európában.

Korábban bérelt repülőgépekkel több légitársaság is üzemeltetett már rendszeres áruszállító járatokat Csengcsou és Budapest között.