Június 15-től fokozatosan visszatérnek a levegőbe a Brussels Airlines repülőgépei, a belga légitársaság augusztus végéig 59 útvonalán indítja újra az üzemelését. A Brüsszel és Budapest közötti járatai már az első szakaszban, június közepétől közlekednek.

A Brussels Airlines bejelentette, hogy június közepétől ismét közlekednek járatai. A Lufthansa-leánycég belga légitársaság négy szakaszban, augusztus végéig összesen 59 útvonalán indítja újra az üzemelését.

Az első etapban, június 15-től 20 útvonalon indulnak újra a járatai, ezek sorában a Brüsszel és Budapest közöttiek is.

A légitársaság egyik Airbus A320-as gépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A magyar fővárosba eleinte hetente öt alkalommal (hétfő, kedd, szerda, péntek, vasárnap) közlekedik majd a légitársaság, ezeket a járatokat Airbus A319-es repülőgépeivel teljesíti.

A másodikban szakaszban, június 22-től további 17, aztán júliusban újabb 21, augusztusban pedig még egy útvonalon indul be a forgalom, erről részletek az alábbi térképen láthatók.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Augusztusra a belga cég hetente már 240 járatot indít majd, de még ez is csak 30 százaléka az eredetileg tervezett nyári menetrendnek az európai vonalakon, és 40 százaléka a hosszú távú hálózaton.

Korábban írtunk arról, hogy a belga légitársaságnál leépítéseket, átszervezést terveznek, valamint a járvány okozta pénzügyi gondok miatt a tulajdonos Lufthansa és a belga állam segítségét is kérték. Szintén beszámoltunk róla, hogy a csoport légitársaságai közül elsőként, a Lufthansa június elsejével indítja újra a forgalmat Ferihegyre a Frankfurt–Budapest útvonalon, másnaptól pedig a Swiss a Zürich–Budapest járatai is közlekednek.

Forrás: Brussels Airlines