Június elsejével újraindítja a Lufthansa a Frankfurt–Budapest, másnaptól pedig a Swiss a Zürich–Budapest járatát. Június közepétől szűkített menetrenddel ugyan, de ismét repül a Brussels Airlines, a teljes csoportot tekintve heti szinten 1800 járat közlekedik a hó végétől közel 130 célállomásra.

Az AIRportal.hu-nak a Lufthansa magyarországi képviselete eljuttatta a hivatalos menetrendet, amely szerint Budapest és Frankfurt között minden nap közlekedik majd járat, Airbus A320neóval. Hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 9.25-kor érkeznek és 10.05-kor indulnak vissza a repülőgépek, kedden, csütörtökön és szombaton 16.40-kor landolnak Ferihegyen, majd 17.20-kor szállnak fel.

A képviselet tájékoztatása szerint egyelőre a müncheni járatok nem indulnak újra.

Fotó: AIRportal.hu

Zürich felé a Swiss június 5-től hetente kétszer, hétfőn és pénteken közlekedik Airbus A220-asokkal. A járatok hétfőn 15.05-kor érkeznek, és 15.55-kor indulnak, pénteken 13.15 az érkezés és 14.05 az indulás időpontja.

Az Eurowings Düsseldorf és Budapest között június 6-tól repül hétfőn, csütörtökön és szombaton. Hétfőn és szombaton reggel fél 9-kor érkeznek, és negyed 10-kor indulnak, csütörtökön 15.10-kor landolnak, és csak 20.15-kor indulnak vissza, mivel közben stuttgarti járatot teljesítenek a gépek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Június 1-től ugyanis újra elindul a cég Budapest és Stuttgart közötti járata, amelyet hétfőn, csütörtökön és pénteken közlekedtet majd. Hétfőn 12.10-kor, csütörtökön 19.35-kor, pénteken 13.40-kor érkeznek az Airbus A319-esek, visszafelé pedig hétfőn 12.45-kor, csütörtökön 15.50-kor, pénteken 14.15-kor indulnak.

A német csoport közleménye szerint a Lufthansa, a Swiss és az Eurowings a korábbi bejelentéshez képest bővítette az elérhető járatok számát, több európai és hosszútávú összeköttetés áll az utasok rendelkezésére, és a Brussels Airlines is újraindul.

Németországban és Európában a taglégitársaságokkal 106 célállomás lesz elérhető június végétől, és 20 interkontinentális járaton is újraindul a közlekedés, hetente 1800 járat közlekedik majd.

Június első felében Frankfurtból Budapesten kívül Hannover, Mallorca, Szófia, Prága, Billund, Nizza, Manchester, Dublin, Riga, Krakkó, Bukarest és Kijev válik elérhetővé. Münchenből Münster/Osnabrück, Sylt, Rostock, Bécs, Zürich, Brüsszel és Mallorca repülőtereire lehet majd elutazni.

Júniusban a májusihoz képest 14-gyel több, összesen 19 interkontinentális járat indul el, de a hónap második felében újabb bővítést tervez a Lufthansa-csoport.

Fotó: AIRportal.hu

A csoporton belül az Austriannél újabb egy héttel június elejére tolták ki a lehetséges újraindulás dátumát, és egyelőre vizsgálják, hogy van-e értelme a bécsi légitársaságot a nyár első hónapjában elindítani.

A Brussels Airlines a mostani tervek szerint feléled álmából, és június 15-ével minimális menetrenddel, de újraindul a légitársaság.

A Swiss elsősorban a mediterrán térségre koncentrál, de növeli a járatszámot New Yorkba, és elindulnak a gépek Szingapúrba, Bangkokba, Hongkongba is.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Eurowings is elindul Düsseldorf és Budapest között, emellett a kölni, hamburgi és stuttgarti bázisról is egyre több gépük száll majd fel elsősorban a mediterrán térség felé.

A Lufthansa-csoport ismét felhívta a figyelmet arra: utazás előtt mindenkinek ellenőriznie kell, hogy beléphet-e a fogadó ország területére, és ott bármilyen kötelező intézkedésnek alá kell-e vetnie magát.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Az utazás teljes időtartama alatt szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedések lesznek érvényben, ezért hosszabb várakozási időkre kell számítani a repülőtereken, a fedélzeten pedig korlátozott ellátás jár csak az utasoknak, akiknek egész úton maszkot kell viselniük.