Kiderültek a részletek a Lufthansa-csoport nyári működéséről: június elsejétől ismét elérhetők menetrend szerinti járatok az anyacég, illetve a Eurowings és a Swiss hálózatában, de a teljes flotta ötöde áll csupán vissza a forgalomba.

Az eddigi rendkívül szűk üzemelés után június elsejétől korlátozottan bár, de újrakezdi menetrend szerinti működését a Lufthansa, a Swiss és a fapados Eurowings – olvasható cégcsoport közleményében.

Úgy fogalmaz a tájékoztatás, hogy „ismét felszállnak” e légitársaságok, összesen 160 repülőgéppel és 106 célállomásra.

Forrás: Lufthansa

Összehasonlításképp, a teljes csoport flottája eddig 763 példányt számlált, tehát a 160 gép ennek 21 százalékát teszi ki, és a hálózatos cégek (Lufthansa, Austrian, Swiss) a járvány előtt 273 repülőtérre közlekedtek.

Mint megírtuk, Carsten Spohr vezérigazgató nemrég már bejelentette, hogy a szűk menetrend folytatódik a nyáron is, és a rendes újrakezdés ősztől várható csupán.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani tájékoztatás szerint ezentúl minden hónapban közölni fogja a vállalat az újabb menetrendeket, egyre több járatot kínálva.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy az utas maga ellenőrizze a célállomásán érvényben lévő esetleges határátlépési és egyéb korlátozásokat.

Emellett arra is, hogy a fedélzeti ellátás korlátozott marad, illetve hogy be kell tartani a kabinban a már korábban hírül adott higiénés előírásokat.

Érdekesség viszont, hogy bár a mostani közlemény júniust említ, most is közlekedik például a Eurowings a honlapja, illetve Twitter-oldala szerint belföldi és néhány európai célállomásra, május 16-tól a Düsseldorf és Budapest közötti járata is újból üzemel. Ami pedig a nyári menetrendet illeti, júniusban például napi 6 Frankfurt-Budapest járatot mutat a foglalási rendszer, de ez vélhetően még az eredetileg tervezett mennyiség.

A Lufthansa-csoport a mostani bejelentést az igények növekedésével indokolja: Harry Hohmeister igazgatótanácsi tag szerint lassanként lazulnak a korlátozások, és úgy tapasztalják, hatalmas az utazási vágy az emberekben. Ehhez kapcsolódó hír, hogy a cég honlapján kérdőívet tett közzé, amelyben erre vonatkozóan várja a véleményeket.

Egyelőre csak annyit közöltek, hogy főleg nyaralóhelyekre indítják el újra a járatokat, például Mallorcára és Krétára, a részletes menetrendet a jövő hét folyamán hozzák majd nyilvánosságra.