A jövő hónap közepén indítja újra Athén és Budapest között közlekedő járatait a görög Aegean Airlines, részben a legújabb Airbus A320neo gépeivel.

A légitársaság járatai június 15-től hetente két alkalommal repülnek az útvonalon, keddenként és szombatonként.

Fotó: Aegean Airlines

A foglalási rendszerben már elérhető járatok helyi idők szerint keddenként 16:20-kor szállnak fel a görög fővárosból, és 17:20-kor érkeznek Budapestre, majd 18:05-kor indulnak vissza Athénba, ahol 21 órakor szállnak le, szombatonként pedig 8:25-kor szállnak fel a görög fővárosból, 9:25-kor érkeznek Budapestre, ahonnan 10:10-kor indulnak vissza, és 13:05-kor szállnak le Athénban.

A keddi járatokat a légitársaság Airbus A320neo, a szombatiakat a hagyományos Airbus A320-200-as gépei teljesítik, a menetrend szerinti repülési idő mindkét irányba körülbelül két óra.

Amint korábban megírtuk, Görögország május 14-től tervezi a határai megnyitását a beoltott, a fertőzésen már átesett és a negatív teszteredménnyel érkező turisták előtt. A magyar külügyminiszter korábban bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak Görögországgal is a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról, azonban eddig nem tettek bejelentést a megállapodásról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Beszámoltunk arról is, hogy az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta, hogy a görög állam 120 millió euróval járuljon hozzá az Aegean Airlines feltőkésítéséhez.

A Budapest Airport nyári menetrendjével kapcsolatos híreinket
ezen az oldalon gyűjtöttük össze.