Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta, hogy a görög állam 120 millió euróval járuljon hozzá az Aegean Airlines feltőkésítéséhez.

Görögország még november végén kérte az Európai Bizottságtól, hogy hagyja jóvá az Aegean Airlines állami megsegítésének tervét.

A döntés szerint a márciustól június végéig tartó utazási korlátozások miatt elszenvedett károk kompenzálására a görög kormány 120 millió eurót adhat a magánkézben lévő, legnagyobb görög légitársaságnak.

Az állami támogatás kifizetésének feltétele, hogy a cég részvényesei sikeresen végrehajtsák a tervezett 60 millió eurós tőkeemelést.

Fotó: Aegean Airlines

Amint korábban megírtuk, a Star Alliance-tag görög légitársaság utasforgalma az év első kilenc hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 62 százalékkal 4,4 millióra csökkent, az árbevétele 67 százalékkal 342 millió euróra esett, a veszteség mértéke pedig 187 millió euró lett. Egy évvel ezelőtt még 77 millió eurós nyereséget termelt a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, az unió illetékes szerve a napokban hagyta jóvá a LOT lengyel légitársaság 650 millió eurós állami megsegítését is.