Hetente két alkalommal közlekedő, menetrend szerinti Kazán – Budapest járat megnyitására kapott engedélyt az UVT-Aero orosz légitársaság – derült ki az orosz légügyi hatóság közleményéből.

Az UVT-Aero kazáni bázisáról repülhet Budapestre hetente két alkalommal az orosz légügyi hatóság most kiadott engedélye szerint, de arról egyelőre nem lehet részleteket tudni, hogy a járat mikortól indul. A kazáni repülőteret jelenleg csak a 2015-ben alapított UVT Aero használja bázisként.

Amint korábban beszámoltunk róla, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az új közvetlen járat elindításáról még október elején állapodott meg, miután több orosz miniszterrel, így Szergej Lavrov külügyi, Alekszandr Novak energiaügyi és Gyenisz Manturov iparügyi tárcavezetővel is tárgyalt.

Forrás: Kazan Airport Facebook

A Kazáni Nemzetközi Repülőtér és Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között nagyjából 2500 kilométer távolság van, jelenleg moszkvai, vagy rigai átszállással érhető el a legkönnyebben mintegy 6 óra alatt, előbbi esetben az Aeroflot, utóbbinál pedig az Air Baltic járataival.

Tatárföld legnagyobb repülőtere 2017-ben 2,6 millió utast kezelt, és a nagy orosz légitársaságok (Aeroflot-Pobeda, S7, Rossiya, UTAir) mindegyike jelen van a repülőtéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1,2 millió lakosú Kazán a repülést kedvelők számára azért is lehet ismerős, mert az ottani helikoptergyárban készültek egyebek közt a Mi-8-asok, illetve ebben a városban gyártják a Tupoljev 214-est is.