Egy kertben landolt a leszálló Boeing 767-esről leszakadó vészcsúszda Bostonban, a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) vizsgálatot indított.

A The Boston Globe beszámolója szerint az eset vasárnap délután történt, a Delta Air Lines 405-ös, Párizsból Boston-Logan repülőtérre tartó járatát teljesítő géppel. A Flightradar24 adatai szerint a vasárnapi járatot az N1607B lajstromú, 19 éves Boeing 767-300ER teljesítette.

A jelentések szerint a hajózó személyzet éles hangot hallott a bostoni repülőtér megközelítése során, de a műveletet folytatták, a gép rendben leszállt a 4R jelű futópályára, majd önerőből a terminálhoz gurult. Az érkezés utáni műszaki ellenőrzésen derült ki, hogy a jobb oldali hátsó vészcsúszda, amely a törzs és a szárny összeillesztéséhez közel a törzsben található, hiányzik.

Nem sokkal később elő is került a hiányzó csúszda, a repülőtértől 12 kilométerre lévő településen, Miltonban találták meg egy kertben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az eset során senki nem sérült meg, az FAA vizsgálatot indított.

A Delta Air Lines a lap megkeresésére azt közölte, hogy a hatóság mellett ők is vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, hogyan vált le a szárny feletti vészcsúszda a gépről.

A járatot teljesítő Boeing 767-es egyelőre nem hagyta el Bostont, de a Flightradar szerint a repülőt nem kereskedelmi járaton helyi idő szerint hétfőn átrepülik a Delta központjába, Atlantába, ahol vélhetően végrehajtják a szükséges javításokat.