Vasárnap kezdődik az idei Dubai Air Show. A november 17-21. között megrendezésre kerülő közel-keleti légi szalon ezúttal egy új helyszínen, a Dubai World Central repülőtéren várja az érdeklődőket. Az Airbus a héten pedig már azt is ismertette, hogy mely típusaival készül demonstrálni a repülőgépgyártásban betöltött vezető szerepét.

Az elmaradhatatlan látványosság, a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380-as mellett több más típusa is jelen lesz az Airbusnak.

A kompozit generációt képviselő A350XWB – amelynek elkészült prototípusai javában a berepülési programon dolgoznak – teljes valójában ugyan nem lesz jelen, de egy valósághű pilótafülke mock-up erejéig Dubaiban is bemutatkozik a legújabb európai szélestörzsű.

A kiállítás statikus részére az Emirates jóvoltából is érkezik egy A380-800-as, amely egész idő alatt várja az érdeklődőket. Az Airbus A330-as típuscsaládot két légitársaság is elhozza. Az Egypt Air egy utasszállító A330-300-ast, míg a Qatar Airways Cargo egy A330-200F gépet mutat be. A katari légitársaság vélhetően nem tudja sokáig nélkülözni légi teherszállítóját, mivel az csak november 19-ig lesz megtekinthető.

Dubairól lévén szó természetesen az üzleti célú magángépek sem maradhatnak el, ezért az Airbus Corporate Jets két típussal, egy ACJ318-assal és egy nagyobb ACJ319-essel is megjelenik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bemutató repülések főszereplője az Airbus részéről az MSN4 gyári számú A380-as mellett a katonai célú szállító repülőgép, az A400M lesz. A gyári festésű A380-as rögtön az első napon, november 17-én prezentálni fogja égi tudását.

Természetesen több sajtótájékoztató és az Airbus innovációit, naprakész és jövőbe mutató fejlesztéseit is bemutató kiállítóterem lesz, de ezen rendezvények közül a gyáriak nyilvánvalóan azokat várják a leginkább, amelyeken zsíros üzleteket, géprendelések lehet majd bejelenteni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!