Két darab Airbus A340-es repülőgépet fog üzemeltetni a Brussels Airlines a 2018-as nyári menetrendben, a meglepő döntésről a belga aviation24.be portál számolt be.

Az Airbus A340-esek a Lufthansa flottájából érkeznek és düsseldorfi bázissal repülnek majd Észak-Amerika irányába az Eurowings útvonalain.

A két repülőgép Eurowings festést kap, de a légitársaságok közötti (ACMI) szerződés értelmében a a  két A340-esen dolgozó pilóták és a légiutaskísérők is Brussels Airlines alkalmazottak lesznek.
A hajózószemélyzetet a Brussels Airlines toborozza és alkalmazza, de feltétel, hogy németül kell jól beszélnie a jelentkezőknek.

A Lufthansa Airbus A340-300-as repülőgépe a Star Alliance légiszövetség festésében. (Fotó: AIRportal.hu)

Jelenleg az Eurowings hosszú távú útvonalait a Lufthansa és a Turkish Airlines közös vállalataként működő SunExpress légitársaság üzemelteti. A Lufthansa low-cost cég járatait a SunExpress Eurowings festésű A330-as repülőgépei teljesítik.

A portál cikke hozzáteszi, hogy a Brussels Airlines bevonása az Eurowings hosszú távú járatainak üzemeltetése jelentős stratégia váltást jelenthet a Lufthansa/Eurowings-csoportnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint ismert a Brussels Airlines irányítását 2016. decemberében szerezte meg a Lufthansa-csoport, amely 2017. januárjától a low-cost Eurowings leánycég alá rendelte a belga légitársaságot.