A moszkvai egészségügyi hatóság nemrég történt bejelentése szerint, egy nyílt tender győzteseként, az Airbus Helicopters Vostok szerződhet két mentőhelikopter leszállítására az Egészségügyi Igazgatóság sürgősségi központjával. Két másik ajánlattal szemben választották a bevált EC145-öst.

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters) | © AIRportal.hu

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters)

„A mi EC145-ösünk már eddig is igen sikeres volt mentőhelikopterként Moszkvában. Hármat üzemeltet közülük a Moszkvai Repülési Központ. Ezek a gépek évente csaknem hatszáz életet mentenek meg” – mondta Laurence Rigolini, az Airbus Helicopters Vostok igazgatója.

„Az Airbus Helicopters oroszországi története 2006-ban kezdődött, amikor az EMERCOM számára szállítottunk egy mentőhelikoptert.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a helyi mentőflotta gerincét az azóta eltelt években is a mi termékeink alkották. Örömmel teljesítjük a két további EC145-ös leszállítását Moszkvának, és köszönjük a megrendelőinknek a csoportunk iránti kitartó bizalmat.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tender dokumentációja szerint a két új mentőhelikoptert 2015-ben kell átadni, oxigéntartállyal, defibrillátorral, újraélesztő berendezéssel, illetve újszülötteknek szükséges lélegeztetővel és inkubátorral. Az átadások már jövő évben várhatók.

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters) | © AIRportal.hu

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters)


A többfunkciós, könnyű kéthajtóműves EC145-ös világszerte bestseller a mentőhelikopterek körében. A globális eladások száma meghaladja a 650 gépet, amelyeknek megközelítőleg 30 százaléka mentőhelikopter. Az EC145-öst két nagy teljesítményű és megbízható Turbomeca Arriel1E2 hajtóművel szerelték fel. Ezek a modern, merev bekötésű rotorrendszerrel kiemelkedő teljesítményt és létfontosságú energia-tartalékot jelentenek még egyhajtóműves szcenáriókban is. Tágas kabinja két beteg hordágyas szállítását is lehetővé teszi, az egészségügyi személyzettel és a szükséges sürgősségi felszereléssel együtt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!