Az amerikai csődvédelem alatt működő mexikói légitársaság újratárgyalta a Boeinggel kötött megállapodását: több 787-est, de kevesebb 737 MAX gépet vásárol az eredeti tervhez képest, az árból is jelentősen faragva.

Az Aeromexico közleményében jelentette be, hogy 24 új Boeing 737-8 és 737-9 típus vásárlásáról állapodott meg az amerikai gyártóval, emellett négy 787-9-est is kér.

Fotó: AIRportal.hu

Ugyanakkor a közleményben azt is írták, hogy ezzel jelentősen sikerül csökkenteni a kiadásokat, az ügylettel az eredetihez képest 2 milliárd USA-dollárt spórolnak.

Arról azonban a társaság nem közölt adatokat, hogy az eredeti adásvételi szerződés miről szólt. A Flightglobal a saját adatbázisát, illetve csődvédelem miatt illetékes bírósághoz beadott jegyzőkönyveket alapul véve azt írta:

az Aeromexico már 6 darab 737 MAX-ot üzemeltet, ezen felül eredetileg 54 darabra volt megrendelése, továbbá két 787-esre, tehát a keskenytörzsű típus esetében megfelezte a megrendelésállományát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyártóval kötött megállapodás értelmében a cég közlése szerint ezen felül a repülőgépek árát is sikerült lejjebb vinni, hogy az türközze a jelenlegi piaci körülményeket.

A két fél közötti megállapodást a bíróságnak még jóvá kell hagynia. Az első 737-esek még idén megérkezhetnek a flottába, és egy év alatt leszállítanák az összeset.