Megérkeztek az Airbus Toulouse-ban működő központjába az All Nippon Airways első A380-as óriásgépének fő alkotóelemei. A repülőgép összeszerelését áprilisban kezdi meg a gyártó és a tervek szerint 2019-ben veheti át a légitársaság.

Forrás: Airbus

Az Airbus által közzétett fotók szerint az első japán A380-asának eddig hat fő alkotóeleme érkezett mega toulouse-i összeszerelő üzembe.

A törzs első, középső és hátsó szekcióit, valamint a két szárnyat és a vízszintes vezérsíkokat különleges, túlméretes kamionokkal szállították a dél-franciaországi gyárba.

A repülőgépet Rolls-Royce Trent 900 típusú hajtóművekkel szerelik majd fel. A légitársaság korábbi közlése szerint az óriásgépekkel Tokió és Honolulu között indítanak járatokat.

A japán ANA 2016-ban rendelt meg három példányt az A380-as óriástípusból, a légitársaság a csődbe ment Skymark Airlines konszolidációjának keretében állapodott meg erről a gyártóval.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Skymark korábban hat A380-ast rendelt, de a légitársaság csődjét megelőzően 2014-ben törölték a megrendelést. Eredetileg az volt a terv, hogy a már részben legyártott két repülőgépet veszi át az ANA 2018-ban, de azok végül az Emirateshez kerültek, az ANA pedig új példányokat rendelt.

Forrás: Airbus

A repülőgépeket 2019 március, június és szeptember hónapokban adja át a gyártó az ANA részére. Az ANA Airbus A380-asai különleges festésben repül majd.

ANA unveils special livery for its new A380 fleet

Planespotters, get ready! All Nippon Airways unveils special livery for its new #A380 fleet. Flying between Japan and Hawaii from 2019. 🐢

Közzétette: Airbus – 2017. március 6.