Egy utas a biztonsági ellenőrzést megkerülve jutott át a repülőtér tranzit területére, majd elkeveredett a tömegben, ezért kiürítették az érintett terminálokat. Az A-terminálról induló utasoknak újra keresztül kell menni az utasbiztonsági ellenőrzésen.

A terminál elhagyására hangosbeszélőkön szólították fel az utasokat.

Az első hírek bombariadóról szóltak, de később a repülőtér üzemeltető Fraport hivatalos közleményében ezt nem erősítette meg.

A közlemény szerint a kiürítés oka az volt, hogy egy utas a biztonsági ellenőrzést megkerülve jutott át a repülőtér tranzit területére, majd elkeveredett a tömegben.

Az érintett terminálról az összes induló utasnak újra keresztül kell menni az utasbiztonsági ellenőrzésen. A repülőtéren jelentős késések várhatók.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az MTI közlése szerint megnyitották a forgalom előtt szerdán, nem sokkal dél után a frankfurti nemzetközi repülőtérnek azt a részét, amelyet délelőtt biztonsági okok miatt kiürítettek és átvizsgáltak.

A német szövetségi rendőrség frankfurti repülőtéri kapitányságának (Bundespolizei AirFra) szóvivője, Christian Altenhofen az N24 hírtelevíziónak elmondta, hogy megtalálták azt a nőt, aki miatt kiürítették az 1-es terminál A és A plusz jelzésű várakozási övezetét, miután a nő a biztonsági ellenőrzés befejezése előtt lépett be az övezetbe. Az illetőt kikérdezik.

A szóvivő kiemelte, hogy nem találtak robbanószert vagy gyanús tárgyat. A lezárt területet megnyitják, és az utasfelvétel folytatódhat, de kisebb fennakadások még lehetnek. A repülőtér üzemeltetője közölte, hogy kora délutántól a szokásos rendben üzemel a várakozási övezetet.

Videók a Twitterről

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!