Mostantól a Wizz Air utasai is kiszámolhatják a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét a légitársaság weboldalán, és önkéntes alapon kompenzálhatják útjuk ökológiai lábnyomát éghajlatvédelmi projektek támogatásával.

A károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó elkötelezettségének jegyében a szén-dioxid kibocsátást nyomon követő rendszert vezet be a Wizz Air, amely lehetővé teszi az utasoknak, hogy kiszámolják a repülésük környezeti hatását, illetve a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét – adta hírül hétfői közleményében a légitársaság.

A rendszert az éghajlatváltozással kapcsolatos technológiákkal foglalkozó CHOOSE vállalattal közösen vezetik be.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az utasok nyomon kövessék az utazásuk ökológiai lábnyomát, miközben egyúttal megbízható, jelentős hatású éghajlatvédelmi projekteket is támogatnak.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság weboldalán a repülés adatainak megadásával vehető igénybe a szén-dioxid kibocsátást kiszámoló rendszer, amelynek segítségével az utasok könnyen megtudhatják, és azonnal kompenzálhatják is az utazásuk károsanyag-kibocsátását egy hitelesített, szén-dioxid-csökkentő projekt anyagi támogatásával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az átutalást követően a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozását online tanúsítvány igazolja vissza.

A Wizz Air két hitelesített szén-dioxid csökkentő projektet támogat: az erdősítéssel foglalkozó, díjnyertes Nemzetközi Kiscsoportos Faültetési Programot (TIST) Ugandában, valamint az ecuadori Pichacay város állami hulladéktelepén működő, a hulladéklerakó-gázt megújuló energiává alakító projektet.

Az utóbbinál újrahasznosítják a hulladéklerakókban felgyülemlett metánt, hogy tiszta villamosenergiává alakítsák. Mindkét projekt esetében az Ellenőrzött Szén-Dioxidkibocsátási Szabvány tanúsítja, hogy mérhető módon csökkentik az emissziót.

„Mindent megteszünk azért, hogy tovább csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat és mi maradjunk a legzöldebb légitársaság a piacon. Büszkék vagyunk azokra a fenntarthatósági kezdeményezéseinkre, amelyek segítségével az európai légitársaságok közül az utasszámra vetítve nekünk a legalacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátásunk. Örömmel jelentjük be, hogy a CHOOSE-zal közösen újabb, szén-dioxid csökkentő intézkedéseken dolgozunk. Korszerű flottánkkal, az üzemanyag-kibocsátást csökkentő megoldásainkkal, az utasok ültetésének optimalizálásával, az átszállások minimalizálásával és azáltal, hogy a fedélzeten a lehető legkönnyebb súlyú anyagokat használjuk továbbra is biztosítjuk, hogy a WIZZ Air Európa legzöldebb légitársasága és a legjobb választás maradjon, ha utazásról van szó” – mondta a közlemény szerint Marion Geoffroy, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.