Felfedte vadonatúj, környezettudatos alapanyagokból készült kényelmi csomagját a Virgin Atlantic, amit először szeptember 10-én, a légitársaság új Airbus A350-es repülőgépének prémium és felső kategóriájú osztályain vehettek kezükbe az utasok.

Az újrahasznosítható papírból készülő prémium kényelmi csomag bambusz fogkefét, papír csomagolásba helyezett fülhallgatót, papírból készült írószert, valamint szemfedőt, kisméretű kozmetikumokat és fogkrémet is tartalmaz. 

Az új kényelmi csomag a környezettudatosság jegyében készült (forrás: Virgin Atlantic)

A kozmetikumok (ajakbalzsam, kéz- és arckrém) vegán alapanyagokból készültek, a bambusz fogkefe pedig teljes mértékben műanyagmentes, a csomagolása is papírból készült. 

A légitársaság ezenkívül az eddigi fedélzeten kiosztott pizsamák/alvóruhák helyett úgynevezett “társalgó ruhákat” (loungewear) vezet be, amely nem csak a fedélzeten, de a repülőtéren és akár otthon is kényelmes viseletnek számít.

A ruhák három különböző méretben kaphatók, nappali és éjszakai járatokon egyaránt igénybe vehetők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A Virgin Atlantic mindig is a saját szabályai szerint játszott, ez alól az új kényelmi csomag sem képez kivételt” – állítja a légitársaság egyik vezetője.

Azt is hozzátette, hogy a fenntarthatóság iránt elkötelezett cégként olyan kényelmi csomagot fejlesztettek ki, amely nem csak innovatív és minőségi alapanyagokból készül, de a környezetet is kevésbé szennyezi, illetve a repülés után, otthon ismét használható.

A fedélzeten, a repülőtéren és otthon is használható az új, kényelmes, “társalgó ruhának” elnevezett öltözet (forrás: Virgin Atlantic)

A turista osztályon repülő utasok számára is fennáll a lehetőség, hogy fenntartható alapanyagokból készülő szemtakarót, fülhallgatót, zoknit, fogkefét, fogkrémet vagy tollat vásároljanak a fedélzeten.

Az új kényelmi csomag által megközelítőleg 945 tonna műanyagot spórol meg évente a Virgin Atlantic, amely körülbelül hat darab Airbus A350-1000-es üres tömegének felel meg.