Az utazási kiskereskedelmi kategóriákat felvonultató TRMarketplace nemzetközi díjátadón idén először díjazták a legjobb repülőtéri környezetvédelmi kezdeményezést, amelyet a Budapest Airport nyert meg a vásárlóknak ingyenesen biztosított környezetbarát bevásárlótáskákért – közölte lapunkkal a repülőtér üzemeltetője.

A TRBusiness, a világ egyik első számú, utazási fókuszú kereskedelmi magazinja immár harmadik alkalommal rendezte meg a TRMarketplace elnevezésű, az utazási kiskereskedelmi szektornak szóló digitális fórumát.

Ebből az alkalomból 21 kategóriában adták át a fogyasztók visszajelzései és a szakma bloggerei által odaítélt díjakat. Az elismerést a m1nd-set vezető kutatóiroda adatbázisán keresztül mintegy ötezer fogyasztó, illetve nemzetközi utazó bloggerek és vloggerek szavazatai alapján ítélik oda.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a TRMarketplace által idén először meghirdetett kategóriában győzedelmeskedett.

A legjobb repülőtéri zöld kezdeményezésért járó új elismerést a Budapest Airport a vásárlók számára ingyenesen biztosított környezetbarát bevásárlótáskákért nyerte el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a repülőtéri kereskedelmi partnerekkel közösen egy „zöldebb” repülőtérért: a vállalat augusztusban kezdeményezte a repülőtéri kereskedelmi egységek körében a műanyag szívószál használatának mellőzését, a műanyaghasználat további mérséklése érdekében pedig a repülőtér termináljain 11 ivókutat helyezett ki, ahol az utasok palackozott ásványvíz megvásárlása nélkül is kiváló minőségű ivóvízhez juthatnak.

Dr Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta: a vállalat kiemelt figyelmet fordít a fenntartható működésre és a működéséből fakadó környezeti hatások csökkentésére. A Budapest Airport a Greenairport programban a repülőtéren működő partnerekkel, vállalatokkal és hatóságokkal közösen dolgozik a Liszt Ferenc Repülőtér fenntarthatósági tervein. Ennek is köszönhető, hogy a Budapest Airport idén harmadszor is megkapta az ACI karbonsemleges minősítését. Az egy utasra jutó szén-dioxid kibocsátás az elmúlt 5 évben 49 százalékkal, az egy utasra jutó ivóvíz-felhasználás 30 százalékkal csökkent. A Budapest Airport hulladék-újrahasznosítási aránya kiemelkedő, 70 százalékos, továbbá a vállalat a közlekedés fejlesztésére is nagy figyelmet fordít: az elektromos járművek használatának ösztönzésével és a töltőtelepítési program segítségével 2025-re már szinte csak elektromos járművek fogják kiszolgálni a repülőgépeket. A repülőtér üzemeltető mindemellett csatlakozott az ACI NetZero by 2050 elnevezésű programjához.