Átvette első Airbus A350-900-as repülőgépét a Starlux Airlines, a tajvani légitársaság látványos kötelékrepüléssel tette emlékezetessé típuspalettája teljessé válását. A cikk végén megnézheted azt is, hogy hogyan készült a videó!

A 2019-ben alapított Starlux Airlines jelenleg 11 Airbus A321neo, négy A330-900neo és egy A350-900 típusú repülőgépet üzemeltet.

A napokban átvett A350-essel vált teljessé a légitársaság típuspalettája, ezt látványos kötelékrepüléssel és az arról készült felvételekkel tette emlékezetessé.

A tajvani légitársaság az első, amely elektromosan elsötétíthető utastérablakokkal rendelte meg az A350-es típus, amelynek legújabb fejlesztéseiről itt írtunk bővebben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Starlux Airlines még 2019 tavaszán rendelt 17 példányt az Airbus új generációs szélestörzsű típusából, ötöt a -900-as, tizenkettőt pedig a nagyobb befogadóképességű -1000-es változatból.

A Starlux Airlines 2020 januárjában kezdte meg működését, a járvány miatt a tervezettnél később és lassabban építette fel útvonalhálózatát. Az EVA Airways egykori elnöke által alapított, kezdetben charter légitársaságként működő start-up cég idén indította el hosszútávú járatait, az amerikai útvonalakhoz már korábban megszerezte az engedélyt.