Lefutott a Wizz Air Airbus A321-esének egyik főfutója a gurulóútról a németországi Memmingen repülőterén, a repülőgépet három óra múltán sikerült visszavontatni a szilárd burkolatra.

Az esemény még csütörtökön este történt, amikor Wizz Air W6 4339 járatszámmal, Szófiából Memmingenbe érkező, HA-LXP lajstromjelű Airbus A321-es repülőgépe a biztonságosan végrehajtott leszállást követően a terminálhoz gurult.

A repülőgép bal oldali főfutója a gurulóút egyik kanyarjában elhagyta a szilárd burkolatot és besüllyedt a gurulóút melletti puha talajba.

A piros körrel jelzett részen történhetett az esemény.

A repülőgép fedélzetén tartózkodó 216 utas és személyzet a repülőtéri tűzoltók által kivezényelt utaslépcsőkön hagyta el a repülőgép fedélzetét, és buszokkal szállították őket a terminálhoz. Az esemény során senki nem sérült meg az allgaeuhit.de portál értesülései szerint.

Az esemény miatt a repülőtér forgalmát egy időre korlátozni kellett, a portál beszámolója szerint mintegy három órába telt, mire az A321-eset a tűzoltóknak és a földi kiszolgálóknak sikerült visszavontatnia a gurulóút szilárd burkolatára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A visszaúti Memmingen – Szófia járatot törölték, annak utasai másnap reggel, egy cseregéppel juthattak el a bolgár fővárosba nyilatkozta a portálnak a Wizz Air egyik szóvivője.

A virtuális radarok adatai szerint az eseményben érintett repülőgép szombaton dél után nem sokkal szállt fel a memmingeni repülőtérről.