2020. április 10-ig meghosszabbította a HungaroControl légiforgalmi irányító tanfolyam jelentkezési határidejét.

A magyar légtérben, valamint a Koszovó feletti magas légtérben közlekedő légi járművek irányításáért felelős vállalat 2020 őszén induló légiforgalmi irányító képzésére
legkésőbb április 10-ig lehet jelentkezni.

Fotó: AIRportal.hu

A HungaroControl az ország légterén áthaladó repülőgépek biztonságáért felelős körzeti (radaros), valamint repülőtéri (tornyos) légiforgalmi irányítók képzését kezdi meg idén. A tanfolyamon összesen 26 fő vehet részt.

A légiforgalmi irányítás izgalmas és összetett feladat, amely speciális készségeket és képességeket igényel, ezért a jelentkezők közül többfordulós felvételi eljárásban választják ki azokat, akik részt vehetnek a légiforgalmi irányító képzésen.

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki európai uniós állampolgár, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismeri, illetve betöltötte a 20. életévét. Az említetteken túl a jelentkezőnek államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, és legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelentkezéshez fényképes önéletrajz, motivációs levél, a legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolata, valamint az államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolata szükséges.

A jelentkezéssel, kiválasztással és a tanfolyammal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat itt találod.

Vedd kezedbe az irányítást, jelentkezz légiforgalmi irányítónak most! Végső határidő 2020. április 10.!

Ha úgy érzed, ezt az állást neked találták ki, jelentkezz most, hogy a tiéd legyen a világ egyik legkülönlegesebb hivatása!

Kapcsolódó cikkünk:

Leggyakoribb kérdések és válaszok a légiforgalmi irányítók képzéséről