A HungaroControl 2023. április 16-ig meghosszabbította a légiforgalmi irányító tanfolyam jelentkezési határidejét.

A magyar léginavigációs szolgáltató vállalat 2023 augusztusában induló légiforgalmi irányító képzésére legkésőbb április 16-ig lehet jelentkezni.

A tanfolyamra azok az európai uniós állampolgárok jelentkezhetnek, akik betöltötték 20. életévüket, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismerik, rendelkeznek érettségivel és középfokú angol nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal.

Forrás: HungaroControl

A légiforgalmi irányítói munkakör betöltéséhez olyan képességek, készségek szükségesek, mint a gyors reakció, nagyfokú figyelemmegosztás, higgadtság, stressz- és monotóniatűrés. A jó irányító magabiztos és felelősségteljes, kiválóan priorizál, villámgyorsan dönt, valamint egyedül és csapatban is helytáll.

A néhány perc alatt, online elvégezhető jelentkezésnél egy önéletrajzot kell feltölteni, illetve a szükséges bizonyítványok adatait megadni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Infógrafika a légiforgalmi irányítók kiválasztásának folyamatáról. (Forrás: HungaroControl)

A jelölteket összetett folyamat során választják ki a HungaroControl szakemberei. Olyan alapvető képességeket vizsgálnak, amelyekre építve a későbbiek során nagy valószínűséggel alkalmassá válhat valaki a légiforgalmi irányítói munkára.

A képességfelmérők sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a magabiztos középfokú angol nyelvtudás.

A kiválasztási folyamat lépéseit sikeresen teljesítő jelentkezők két évig tartó, összetett képzést követően szerezhetik meg az irányítói munka önálló végzéséhez szükséges szakszolgálati engedélyt.

Forrás: HungaroControl

A légiforgalmi irányítók világszínvonalú, high-tech munkakörnyezetben végzik feladataikat egy profi csapat tagjaként. Minden napjuk egy újabb kihívás, garantált számukra a folyamatos fejlődés és sikerélmény, munkájukkal milliók biztonságáról gondoskodnak.

A légiforgalmi irányító munkakör egy életre szóló hivatás. A nagy felelősséggel járó, magas presztízsű munkáért kiemelkedő fizetés, számos egyéb juttatás és kiváló munkakörülmények várják az irányítókat.

Ha magadra ismertél, a HungaroControlnál a helyed! Küldd be a jelentkezésedet még ma
a HungaroControl karrieroldalán!