Hét év után lecseréli az alkalmazottak egyenruháit a Hainan Airlines. A kínai tradíciókat és a nyugati formákat ötvöző, lenyűgöző öltözékeket a minap mutatták be a párizsi divathéten.

Forrás: Hainan Airlines | © AIRportal.hu

Forrás: Hainan Airlines

Két évig dolgozott Laurence Xu divattervezővel a Hainan Airlines a légitársaság új egyenruháin.

Amint a cég közleményéből kiderül, hét év után cserélik le az alkalmazottak öltözékét, megtartva a régóta ismerős szürke alapszínt, de a hagyományos kínai formákat is beemelve és azokat a nyugati divattal ötvözve.

Az egyenruhákat a minap mutatták be a párizsi divathéten.

A női dolgozók a tradicionális csöngszám (cheongsam) ruhára emlékeztető öltözetet kapnak. Ez a testhez álló, háromnegyedes viselet a hagyományos kínai festészetre utaló díszítéssel készült, alul a tengert és a hegyeket, felül pedig a felhőket és a legendás rúkhmadarat idéző motívumokkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Hainan Airlines | © AIRportal.hu

Forrás: Hainan Airlines

A férfiak öltönyének formája és nyakkiképzése is emlékeztet a kínai hagyományos zakókra.

A formaruhákhoz nyugati divatformákon alapuló, a régi egyenruha szürkéjét megtartó kiegészítők, például sapka és kabát társul.

Utóbbi esetében a nőknél széles, pelerines hatású, a férfiaknál kettős gombolású fazont alakítottak ki.

A légitársaság ezzel a nemzetköziségét, de egyúttal a kínai hagyományokhoz való ragaszkodását is szeretné bemutatni.

A közlemény szerint e célt szolgálta a világhírű zongoristával, Lang Langgal való együttműködésük, valamint hogy a VIP-várókat, a HNA Clubok helyiségeit a szintén elismert Patrick Leung dizájnerrel terveztették meg.