A Level bővítésére használná a Monarch Airlines gatwicki slotjait az International Airlines Group, már amennyiben ők vehetik meg a leszállási jogokat.

A brit Telegraph szerint Willie Walsh, az IAG vezérigazgatója nyilatkozott arról, hogy erősen érdeklődnek a Monarch résidejei iránt, mivel azokat utána a nemrég indult fapados cégüknél, a Levelnél szeretnék hasznosítani.

Gazdasági elemzők szerint a pár hete csődbe ment Monarch légitársaság legértékesebb részei lehetnek a repülőtéri résidők, ezekért összesen mintegy 60 millió fontot kaphatnak. A cég irányítói jogi vizsgálatot kezdeményeztek annak érdekében, hogy megtarthassák ezeket a résidőket, hogy ők maguk adhassák el őket. A befolyó pénzből a hitelezőket szeretnék kifizetni. Ellenkező esetben a résidők eladására kijelölt Airport Coordination végzi majd az értékesítést.

Fotó: Level

Willie Walsh tudomása szerint egyelőre nem tisztázott, hogy mi lesz a slotokkal, de a Level és kisebb részben az Iberia Express számára is értékesek lehetnek ezek.

A vezérigazgató az Alitaliával kapcsolatban is megszólalt, elmondása szerint maga a légitársaság nem érdekli az IAG-t, nem is adtak be ajánlatot, de nagyobb figyelmet fordítanak a jövőben az olasz ügyfelekre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az airberlin szintén nem volt az IAG érdeklődési körében, a Niki viszont igen, pályáztak is rá, de végül a Lufthansa szerezte meg a légitársaságot.

A cégvezető erről annak kapcsán nyilatkozott, hogy nyilvánosságra hozták az IAG harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, amelyben rekord szintű év végi profitot jeleznek előre, és ebben szerepe van annak is, hogy a Monarch csődbe ment, mivel így Gatwicken egy konkurenssel kevesebb maradt.