Lezuhant egy Antononv An-72-es szállítógép a Kongói Demokratikus Köztársaság területén csütörtökön, a roncsokat pénteken találták meg, a fedélzeten tartózkodó nyolc fő életét veszítette.

A repülőgép Goma repülőteréről tartott Kinshasába, az ország légiereje számára hajtott végre szállítási feladatot. Az An-72-es helyi idő szerint csütörtökön 15:32-kor szállt fel Goma repteréről és 17:43-kor kellett volna megérkeznie Kinshasába.

A repülőgéppel a felszállást követően 59 perccel tudott utoljára kapcsolatot létesíteni a légiforgalmi irányítás.

Az eltűnést követően a repülőgépet keresni kezdték, roncsait pénteken, egy erdőben találták meg Punia település közelében, nem messze a célállomástól.

Az Aviation Safety Network információi szerint a fedélzeten négy utas és négy fős személyzet tartózkodott, mind a nyolcan életüket veszítették a balesetben. A Sputnik News szerint a személyzet tagjai között orosz állampolgárok is voltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A katasztrófa körülményeiről és okairól egyelőre nem került nyilvánosságra információ.

A balesetben érintett repülőgép – korábban – az örményországi EK-72903 lajstromjelet viselte és az adatbázisok szerint az örmény South Airlines flottájához tartozott.

Az örmény hatórági nyilvántartásban azonban már nem szerepel ez a lajstromjel és a South Airlines sem rendelkezik Légi Üzemeltetői Engedéllyel (AOC) Örményországban.

Amint néhány napja megírtuk, egy nappal korábban behúzott futóművekkel szállt le a Mars Avia Antonov An-74T-100 típusú repülőgépe a szomáliai főváros, Mogadishu repülőterén. Kenyában pedig pénteken szenvedett balesetet a Silverstone Air Services Fokker 50-es típusú gépe a kenyai főváros, Nairobi repülőteréről végrehajtott felszállás közben.