Május közepéig meghosszabbította a rendkívüli menetrend hatályát a Lufthansa-csoport, a vállalat legalább egy évre kivonta összes Airbus A340-600-asát a flottából, ezek sorsáról később döntenek.

A Lufthansa honlapján megjelent közlemény szerint a nemzetállamok továbbra is fenntartják az utazási korlátozásokat, ezért a légitársasági csoport úgy döntött, május 17-ig meghosszabbítja a rendkívüli menetrend hatályát, tehát egy-két belföldi és hosszútávú, valamint mentesítő és cargo-járatot leszámítva nem repülnek a gépei.

Forrás: Lufthansa

Az interkontinentális hálózatban tovább csökkentették a kínálatot az alacsony kereslet miatt: hetente 15 hosszútávú járat indul, ezek New York-Newarkra, Chicagóba, Sao Paulóba, Bangkokba és Tokióba közlekednek, a montreali járatot felfüggesztették.

Frankfurtból 36 német és európai célállomásra közlekednek, Münchenből május 4-től mindössze napi négy belföldi járat indul.

A Swiss hetente három transzatlanti járatot üzemeltet majd Newarkra, és minimális szolgáltatást biztosít az európai hálózatban. Így tesz majd a Eurowings is, a Brussels és az Austrian Airlines viszont már kint rekedt állampolgárokat hazafuvarozó járatokat sem fog üzemeltetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Brussels Airlines

A Lufthansa a flottájával kapcsolatban is döntést hozott, e szerint mind a 17 Airbus A340-600-asát ideiglenesen kivonja a flottából, és átrepüli Spanyolországba.

Ezekkel a négyhajtóművesekkel a következő egy-másfél évben nem számol a légitársaság, és ez után is legfeljebb tíz példány térhet vissza, de hogy így lesz-e, arról később hoznak döntést.

A Lufthansa és leányvállalatai a krízis előtt 763 repülőgéppel rendelkeztek, az A340-600-as mellett több Airbus A380-ast és Boeing 747-est is végleg kivontak már a flottából.

Fotó: AIRportal.hu