Szemet vetett a Malév Európai Unión kívüli célállomásaira a Wizz Air: A WizzAir kész helyettesíteni a csődbe jutott Malévet a Moszkva-Budapest útvonalon, szakértők szerint azonban ennek elsősorban arculatjavító jellege van – adta hírül az MTI.

A „Gazeta.ru” orosz honlap információi szerint a WizzAir már megszerezte a szükséges engedélyeket, hogy a Moszkva-Budapest útvonalon repülhessen. A fapados légitársaság – vezérigazgatója korábbi közlése szerint – kész más irányokban is a Malév helyére lépni; így Izrael, Törökország és Ukrajna viszonylatában.

A légitársaság igen alacsony bevezető áron kezdi a helyettesítést: az első 2.500 jegyet darabonként 9 euróért értékesíti.

Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója a napokban elmondta; már kérvényezték a magyar hatóságnál a járatindítási jogokat Tel-Avivba, Kijevbe, Moszkvába és Isztambulba. Addig üzemeltetnék ezeket az útvonalakat – ha megkapják a jogokat -, amíg egy új nemzeti légitársaság igényt nem tart rájuk.

A vezérigazgató szerint „gyors mozgásba lendült a piac” a Malév leállása után, ezért növeli kapacitásait a WizzAir is. A Budapestről induló járatok száma heti 67-ről 148-ra emelkedne 2012 nyarára. Az új célállomások között lesz olyan, amit szezonálisan repül a fapados légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A WizzAir jelenleg 15 bázison üzemel a régióban – ezek: Katowice, Varsó, Gdansk, Poznan és Wroclaw Lengyelországban, Budapest Magyarországon, Szófia Bulgáriában, Bukarest, Kolozsvár, Marosvásárhely és Temesvár Romániában, Prága Csehországban, Vilnius Litvániában, Belgrád Szerbiában és Kijev Ukrajnában -, és több mint 220 útvonalat kínál utasainak.

Forrás: Magyar Távirati Iroda (2012. február 13.) / Fotó: Wizz Air.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!