Annyi átadásra, javításra váró 737 MAX gyűlt össze a Boeing rentoni gyárában, hogy már az autóparkolókba is be kell állítani egy-egy példányt, a seattle-i K5 News légifelvételei szerint.

Mint ismert, a Boeing 737 MAX-okat két légikatasztrófa – a tavaly októberi Lion Air és az idén márciusi Ethiopian-baleset – után parancsolták földre, a géppel legfeljebb teszt-, vagy átrepüléseket lehet végezni. Már, ha van, aki beengedi őket az ország légterébe, volt már rá példa, hogy a németek megtiltották a berepülést.

Az MCAS és a repülés-irányító rendszer hibájának kijavítása mellett a Boeingnek egy logisztikai kérdést is meg kell oldania: tárolnia kell a Rentonban lévő MAX-eket. Ugyanis idővel azonban annyi félkész és készre gyártott gép halmozódott fel, hogy nem tudják hová tenni őket.

Ebben a helyzetben némi kreativitásra is szükség van, így aztán a dolgozóknak fenntartott parkolóba is beállítottak párat a légi felvételek alapján. Egészen rendkívüli lehet még a rentoni üzemben dolgozóknak is, ha reggel egy 737 MAX mellé vagy elé parkolhatnak az autójukkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Legutóbbi hírek szerint a repülési tilalom, és ezzel az átadások szüneteltetése is várhatóan év végéig tartanak.

Lapunk megkereste az ügyben a Boeinget, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.