Átvette hetedik Airbus A321neo repülőgépét a Wizz Air, idén utoljára csatlakozott új példány a low-cost légitársaság flottájához, amely 2019-ben 106-ról 120 tagúra bővült. Alig 4,7 éves átlagos életkorával ez az egyik legfiatalabb légiflotta Európában – közölte lapunkkal a Wizz Air.

Az első Airbus A321neo átvétele márciusban új korszakot nyitott a Wizz Air életében, mivel a repülőgép a légiközlekedésben ma elérhető legmodernebb technológiát képviseli, egyben jelentős előrelépést jelent a környezettudatos repülésben is.

A légitársaság által eddig átvett hét A321neo közül mindegyik a budapesti bázison teljesít szolgálatot. Ezzel a Wizz Air hazai bázisán immár a flotta felét a modern és környezetbarát géptípus alkotja.

A típus zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, üzemanyag-fogyasztása 20 százalékkal, nitrogén-oxid-kibocsátása pedig csaknem 50 százalékkal alacsonyabb.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Airnek további 270 neo (Airbus A320neo, A321neo és A321XLR) repülőgépre van rendelése, amelyet 2026-ig szállít le az Airbus. Mostantól csak ilyen, új hajtóművel (neo=new engine option) felszerelt repülőgépet vesz át a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A régebbi gépek kivezetésével a Wizz Air flottája 300 tagúra bővül 2026-ra, miközben az egyik legfiatalabb és legkisebb környezeti lábnyommal rendelkező géppark marad Európában.

A Wizz Air már jelenleg is Európa legzöldebb légitársasága, egy utasra és egy kilométerre jutó szén-dioxid-kibocsátása 2019 szeptemberében mindössze 57,6 gramm volt. A légitársaság célja, hogy az új technológiának és a légitársaság flottájának összetétele révén 2030-ig további egyharmaddal csökkentse szén-dioxid-kibocsátását.

6,7 milliós utaskapacitásával a magyar fővárosban működő bázis továbbra is a legnagyobb a légitársaság hálózatán. A Wizz Air jelenleg 30 ország 83 úti céljára repül Budapestről, beleértve olyan, idén indított új útvonalakat, mint London-Gatwick, Oslo, Castellón, Kazán, Odessza és Edinburgh. 2020-ban tovább bővül a sokszínű hálózat, miután a légitársaság Ukrajna két városába, Harkovba és Lvivbe, valamint Brüsszel fő repülőterére, a Zaventemre (a Charleroi-ra közlekedő járatok mellett) is indít járatokat.