Már kétmilliónál is többen utazhattak az A350-esek fedélzetén az Airbus által közzétett infógrafika szerint. A május hónap végén rögzített adatok szerint hat légitársaság, a Qatar Airways, a brazil TAM, a Vietnam Airlines, a Singapore Airlines, a Finnair és a Cathay Pacific üzemelteti az összesen 24 darab forgalomban lévő repülőgépet.

A típus immár több, mint 9000 kereskedelmi járatot teljesített, 29 útvonalon, 27 célrepülőtérre. A típusra összesen 802 megrendelést regisztrált az európai repülőgépgyártó 42 vásárló részéről. Az infógrafika ugyan nem részletezi, de vannak problémák a típussal, melyek közt a legnagyobb, hogy az Airbus nem tudja időben átadni a megrendelt példányokat az üzemeltetőknek, a gyártó elmondása szerint a beszállítók késlekedése miatt, erről bővebben itt írtunk.

Infógrafika: Már kétmilliónál is többen utazhattak az A350-esek fedélzetén

Forrás: Airbus | © AIRportal.hu

Forrás: Airbus

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Ajánló Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…