Még közel egy hónapig, 2020. március 15-ig lehet jelentkezni a HungaroControl légiforgalmi irányító tanfolyamára, ahol idén ősszel körzeti (radaros), valamint tornyos, azaz repülőtéri légiforgalmi irányító képzés indul.

A magyar légtérben, valamint a Koszovó feletti magas légtérben közlekedő légi járművek irányításáért felelős vállalat 2020 őszén induló légiforgalmi irányító képzésére
legkésőbb 2020. március 15-ig lehet jelentkezni.

Ilyen csodálatos kilátás nyílik a repülőtérre a torony irányítókabinból. (Fotó: Csuha Péter, légiforgalmi irányító, HungaroControl)

A légiforgalmi irányítás izgalmas és összetett feladat, amely speciális készségeket és képességeket igényel, ezért a jelentkezők közül többfordulós felvételi eljárásban választják ki azokat, akik részt vehetnek a légiforgalmi irányító képzésen.

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki európai uniós állampolgár, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismeri, illetve betöltötte a 20. életévét. Az említetteken túl a jelentkezőnek államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, és legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.

A jelentkezéshez fényképes önéletrajz, motivációs levél, a legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolata, valamint az államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolata szükséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelentkezz mielőbb, hogy a tiéd legyen a világ egyik legkülönlegesebb hivatása!

A kiválasztás folyamatát az alábbi infografika szemlélteti.

Infografika a légiforgalmi irányítók kiválasztásának folyamatáról. (Forrás: HungaroControl)

(x)