A nyári menetrend kezdetétől a Shanghai Airlines naponta közlekedik majd a magyar fővárosba, emellett az idén még legalább egy új, dél-kínai úti cél is várható a kínálatban.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében a Budapest Airport azt írta: a légitársaság a jelenlegi heti háromról áll át napi járatokra a Sanghaj és Budapest közötti útvonalon, ahol továbbra is négyosztályos Boeing 787-9 Dreamlinerei repülnek. A légitársaság ningpói járatait is számítva a bővítés 35 százalékos kapacitásnövelést jelent.

A naponta közlekedő járatokkal a légitársaság anyavállalata, a China Eastern Airlines hálózata még jobb összeköttetést biztosít Budapest és Délkelet-Ázsia, Új-Zéland, illetve Ausztrália között.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air China pedig – mint megírtuk – heti kettőről háromra növeli járatainak számát Peking és Budapest között a nyári időszakban – emlékeztet a Budapest Airport.

Nyáron a Budapest és Kína közötti kétirányú járatok kapacitása 51 százalékkal nő a tavalyi azonos időszakhoz képest – emelte ki a közlemény szerint Bogáts Balázs kereskedelmi vezérigazgató-helyettes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Jelenleg négy úti cél: Peking, Csungking (Chongqing), Ningpo (Ningbo) és Sanghaj érhető el közvetlen utasszállító járatokkal Budapestről, ezt legalább egy dél-kínai várossal kívánja bővíteni a reptérüzemeltető.

A Budapest Airport azon dolgozik, hogy elősegítse az összeköttetések bővülését a Gyöngy-folyó deltájában fekvő, dinamikusan bővülő gazdasági térséggel. A Hongkong, Makao, Sencsen és Kanton városait is magába foglaló régiót a világ legnagyobb informatikai és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó kutatás-fejlesztési központjaként tartják számon. A közelmúltbeli magyarországi beruházások jelentős része érkezett innen, a közvetlen összeköttetés pedig tovább segítené az üzleti és kulturális kapcsolatok élénkítését, valamint a turizmust.

Amint korábban megírtuk, Liszt Ferenc reptér üzemeltetője bővülésre számít a kínai útvonalak terén, a Budapest Airport a China Southern Airlines-szal is egyeztet további járatok indításáról.

Újabb kínai nagyvárossal kötné össze Budapestet a China Southern