Továbbra is várakozásokon felül teljesít kontinensünk légiközlekedése a Eurocontrol adatai szerint, már kevesebb mint 30 százalék hiányzik a 2019-es szinthez.

Az európai áramlásszervező a közösségi médiában ismertette a legfrissebb, augusztusra vonatkozó adatokat, miszerint a 2019-es szint 71 százalékát érte el a légiforgalom.

Ez két százalékponttal meghaladja a júniusban készült optimista becslést, így ez már a második hónap, amikor a várakozásokon felül alakult a járatok száma a Eurocontrol tagállamainak légterében.

Forrás: Eurocontrol-Facebook

Augusztus utolsó hetében már meghaladta a napi járatszám a 25 ezret, ebből a legtöbbet, 2300-at ismét a Ryanair teljesítette, az ír fapados utóbbi adata 12 százalékkal marad csak el a 2019-es szinttől. A Turkish Airlines 1300, az Easyjet 1100 járatot teljesített.

Szeptemberre a Eurocontrol 72 százalékos forgalmi szintet jósolt, augusztus utolsó hetében ez a mutató 70,8 százalékon állt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Június közepén még a két évvel ezelőtti szint felén volt a forgalom. A Eurocontrol június elején vázolt fel három lehetséges forgatókönyvet  a forgalom növekedésére.