Jelenlegi kapacitását csaknem megduplázva a világ legnagyobbjainak sorába emelkedhet az évtized végére a sanghaji Putung nemzetközi repülőtér – jelentette be a város repülőtéri hatósága.

A szervezet tájékoztatása szerint Putung egyes termináljának jelenleg évi 20 millió fős utasforgalmi kapacitását évi 36 millióra növelik a jövő év végére. A hosszabb távú tervek közt egy 500 ezer négyzetméteres új terminálépület felállítása is szerepel, amellyel a teljes Putung repülőtér 2020-ra már évi 80 millió utas kiszolgálására lesz képes, emellett évi 4,7 millió tonna teherforgalmat bonyolíthat majd.

A bővítésre az utasok számának töretlen növekedése miatt van szükség, amit elsősorban a Kínából külföldre irányuló utazások fellendülésének köszönhető. Emellett jelentősen bővül az átutazók száma is, amit a városban egy éve lehetséges 72 órás vízummentesség is tovább növel.

A legnagyobb forgalmú repülőtér az országon belül a Pekingi Fővárosi nemzetközi repülőtér, évi 90 millió utassal. A Hongcsiaót szintén bővítik: egy negyedik és ötödik kifutópálya, valamint egy új terminálépület hozzáadásával az évtized végére 120 millióra nő éves utasforgalmi kapacitása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!