Összesen harmincegy A350-est, vegyesen 900-ast és -1000-est vár 2019-től a Japan Air Lines az Airbus-gyárból, de a légitársaság vezetője lát fantáziát további példányok beszerzésében is.

Forrás: Airbus

Tizennyolc A350-900-ast és tizenhárom A350-1000-est vár az Airbustól a Japan Air Lines, az első példányok 2019-től érkeznek a flottába.

A légitársaságot tulajdonló holding vezetője, Ueki Josiharu szavai szerint azonban továbbiak beszerzésén is gondolkodik a cég – írja az aero.de portál.

Leendő új, indiai és észak-amerikai útvonalain még több A350-esnek is lát helyet a japán légitársaság, előbbi ország az ázsiai régióban egyre fontosabb szerepet játszik a cégvezető szerint.

A Japan Air Lines 2013-ban rendelte meg az A350-eseit, ez újabb áttörésnek számított az évtizedekig lényegében a Boeing által uralt japán flották fejlesztésében. A JAL opcióval is rendelkezik huszonöt példányra, ebből tehát előre megtárgyalt feltételekkel és szállítási időpontokkal tud újabbakat lehívni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A zászlóvivő japán légitársaság a vezér szerint már most megkezdte az előkészületeket a 2020-as nyári olimpiai játékokra, amelynek Tokió ad otthont majd. Mivel 2010-ben állami támogatással kerülte el a csődöt, jelenleg kevesebb résidővel rendelkezik a nemzetközi forgalomnak az elmúlt években ismét egyre nagyobb teret adó Haneda reptéren, a konkurens All Nippon Airways-hez képest.

Most azonban huszonhat új résidőt készül kiosztani a hatóság, és Ueki reméli, egyenlő bánásmódban részesülnek majd, mert fontos légikikötőnek tartják Hanedát.

Forrás: Airbus