Jövőre az Emirates harmadik naponta közlekedő melbourne-i járatán is A380-as szállítja az utasokat, Madrid pedig még idén csatlakozik a légitársaság zászlóshajójának számító géptípus hálózatához – közölte lapunkkal a cég.

Forrás: Emirates | © AIRportal.hu

Forrás: Emirates

2018. március 25-től az EK408-as és az EK409-es járatot teljesítő Boeing 777-300ER géptípust is A380-asra cseréli az Emirates, így az útvonalat kizárólag az ikonikus kétszintes szolgálja ki. A légitársaság a 10%-os kapacitásnöveléssel heti 945 férőhellyel kínál majd többet az ausztrál városba.

Az Emirates utasai így a dubaji központon keresztül 18 Egyesült Királyság-béli és európai célállomásra tehetik majd meg A380-assal a teljes utat. 2018. március 24-től pedig a Qantas-szal partnerségben indított új, Perth-en keresztül működtetett Melbourne-London B789 Dreamliner járat nyújt további csatlakozási lehetőséget az utasoknak Londonba és Európába.

A népszerű Emirates A380-as géptípus három osztályos konfigurációban 489 helyet – 14 First osztályú privát lakosztályt, 76 ággyá alakítható Business osztályú ülést és 399 kényelmes Economy osztályú ülést – kínál.

Első ausztrál célállomásaként az Emirates 1996-ban indította hetente háromszor közlekedő járatát Melbourne-be. A légitársaság jelenleg 21 járatot üzemeltet hetente a városba – naponta kettőt közvetlenül Dubajba és egyet Szingapúron keresztül – átszállási lehetőséget biztosítva olyan népszerű célállomásokra, mint az Egyesült Királyság és Írország városai, Róma, Párizs, Athén, illetve Zágráb, ahová az Emirates június 1-jén indít járatot. Emellett az egyetlen A380-as szolgáltatásként a légitársaság naponta közlekedő járatot üzemeltet Melbourne és Auckland között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2017. szeptember 1-től az Emirates minden spanyolországi útvonalán is A380-as repülőgépekre vált. A barcelonai mellett a légitársaság két naponta közlekedő madridi járatát is A380-assal teljesíti majd, jelentősen megnövelve a kapacitást. A géptípus váltásnak köszönhetően egyetlen dubaji átszállással lesz elérhető Ausztrália, Kína, Dél-Korea vagy Dél-Kelet-Ázsia. A Renfe vasút társasággal partnerségben az Emirates vasúti összeköttetést is biztosít a barcelonai és madridi repülőtérről összesen 25 spanyol városba.

Az Emirates A380-asain minden osztályon elérhető a több mint 2500 csatornát kínáló díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszer, amely a nívós Skytrax World Airline Awards díjátadón immár tizenkettedik éve a Világ legjobb fedélzeti szórakoztatás kategória győztese. A prémium utasok igénybe vehetik az ikonikus A380-as fedélzeti lounge-ot, a First osztály utasai pedig a fedélzeti Shower Spa-ban frissíthetik fel magukat repülés közben. A prémium utasok számára továbbá elérhető az ingyenes sofőrszolgálat, valamint díjmentesen élhetik át az Emirates reptéri lounge-élményt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!