Megérkezett a Lufthansa müncheni bázisára a légitársaság első Airbus A350-ese, a típus februárban áll először forgalomba, 10-én Indiába repül majd.

A Toulouse-ból érkező LH 9921-es járat a müncheni repülőtér déli futópályán szállt le már naplemente után, ahol a repülőtéri tűzoltócsapat vízsugárral köszöntötte az új gépet, amely a D-AIXA lajstromjelet kapta. „Az A350-900 a legújabb, legmodernebb műszaki jellemzőkkel felszerelt repülőgép, amelyen napjainkban kereskedelmi pilóta repülhet” – nyilatkozta Martin Hoell, a Münchenbe repülő új gép kapitánya.

A fedélzeten utazott a Lufthansa karácsonyi angyala, a cég dolgozója, Anja Oskoui is, aki 10 ezer euró értékű utalványt adott át egy müncheni árvaház képviselőinek a Lufthansa nonprofit dolgozói szervezete, a Help Alliance ajándékaként.

Münchenben még el kell végezni a gép véglegesítését is, a Lufthansa Technik végzi el a kabinbelső befejező munkálatait, többek között a légitársaság új Premium Economy Class üléseinek beszerelését. A repülőgépet várhatóan 2017. február elején mutatják be nyilvánosan, első normál menetrend szerinti kereskedelmi járata 2017. február 10-én közlekedik majd Münchenből Delhibe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az első A350-es a müncheni repülőtér gurulóútján. Fotó: Lufthansa | © AIRportal.hu

Az első A350-es a müncheni repülőtér gurulóútján. Fotó: Lufthansa


A Lufthansa első tíz Airbus A350-900-as repülőgépét a müncheni bázisról üzemelteti majd, az első célpontok között Delhi és Boston szerepelnek. A repülőgépek összesen 293 utas szállítására lesznek alkalmasak három osztályon, 48 business, 21 premium economy és 224 turista osztályú ülésen utazhatnak majd a légitársaság utasai.

Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy hatótávolságú repülőgépe. 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és zajkibocsátása is 50 százalékkal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál.