Egyenesen Dublinból érkezett a Ryanair FR 217-es járata Debrecenbe, melyet a cég egyetlen Boeing 737-700-as “Corporate Jet” repülőgépe teljesített.

A 60 darab business class üléssel berendezett repülőgépen szoktak utazni a cég felső vezetői, de a gép charter járatokra is kibérelhető.

A Ryanair gép leszállása “történelminek” mondható a repülőtér életében, hiszen a Ryanair, különösen a cég egyetlen Boeing 737-700-asa még eddig nem teljesített járatot Debrecen repülőterére.

Korábbi, azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy a Debrecen Airport tárgyal-e járatok nyitásáról az ír fapados légitársasággal, a Tamás László, a debreceni repülőtér járatfejlesztési vezetője úgy tájékoztatott:
Több légitársasággal, többek között a Ryanairrel is több desztinációrol tárgyalunk ill. tárgyaltunk a múltban, amelyek relevánsak lehetnek a piackutatási eredményeink alapján. Más publikus információt a témában nem tudunk közölni.

A repülőtér arra vonatkozó kérdésünkre, hogy a járat egy egyszerű charter volt-e, vagy esetleg egy újabb tárgyalási fordulóra érkeztek-e a Ryanair-vezetők a cívis városba, csak annyit válaszolt: a fentiekben idézett állásfoglalásuk továbbra is érvényes, nem kívánják kommentálni a hírt, majd akkor nyilatkoznak “ha konkrétumok lesznek a piac felé”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Aki viszont látja a Ryanair Boeing 737-700-as gépét ma Debrecenben, feltétlenül örökítse meg, mert ez a gép egy esetleges járatnyitás esetén sem lesz túl gyakori vendég a reptéren! A repülőgépről itt egy videó is megtekinthető: Az ultrafapados luxus: Boeing 737-bizjet a Ryanairnél.

Forrás: fr.24.com | © AIRportal.hu

Forrás: fr.24.com

A repülőgép érkezését a Propell-Air Légiközlekedési Magazin szúrta ki, köszönjük!