Az előzetes terveknek megfelelően 2018. október 28-án vasárnap este megérkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a grúz Myway start-up légitársaság első járata.

Forrás: BUDPORT Handling Kft.

A Myway Airlines MJ 209 számú, Tbiliszi és Budapest között közlekedő járatát teljesítő Boeing 737-800-as repülőgép vasárnap este 18:55-kor szállt le Budapesten.

Amint korábban beszámoltunk róla, a Myway Boeing 737-800-as repülőgépei október 28-tól hetente két alkalommal repülnek Budapestre, csütörtökönként és vasárnaponként.

A korábbi információk szerint a cég november 20-tól tervezi a heti harmadik Tbiliszi – Budapest járat beindítását.

A Myway Airlines utasait és repülőgépeit a BUDPORT Handling Kft. szolgálja ki Ferihegyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Myway Airlines 2018 januárban szerezte meg a nagygépes üzemeléshez szükséges Légi Üzemeltetői Engedélyt (AOC), majd egy hónappal később a kereskedelmi járatok indításához szükséges Üzemeltetési Engedélyt (OL).

A cég 2018 májusában indította el első charter, majd júniusban első menetrend szerinti járatát, amikor megszerezte a nemzetközi üzemeléshez, például az EU légterébe történő belépéshez szükséges TCO tanúsítványt (Third Country Operator’s Certificate).

A kínai Hualing Group pénzügyi hátterével a légitársaság jelenleg két Boeing 737-800-assal repül (4L-BQJ és 4L-MWA).

A Myway Airlines Boeing 737-800-as repülőgépein 170 utas foglalhat helyet, nyolcan business, 162-en pedig turista osztályon.

Forrás: Myway Airlines

A légitársaság járatainak fedélzetén meleg ételt, desszertet és gyümölcsöt szolgálnak fel az a légiutaskísérők, valamint hideg és forró italokat, üdítőket és alkoholos italokat is fogyaszthatnak az utasok.

A Myway járatain az alap jegyár a turista osztályú utasok számára 25, a business class utasok számára 40 kilogramm feladott csomagot tartalmaz. A légitársaság csak a maximális tömeget figyeli, azaz egy utasnak lehet több csomagja is mindkét osztályon. Az utasok továbbá kézipoggyászt is vihetnek magukkal, economy-n maximum 10 kg, businessen 15 kg súlyhatárig.

A légitársaság Budapest mellett Róma, Kijev, Harkov és Tel Aviv irányába üzemeltet járatokat Tbilisziben működő bázisáról.

Grúziába, vagy újabb nevén Georgiába Magyarországról a Wizz Air is üzemeltet járatokat, a magyar hátterű légitársaság a Fekete-tenger partjához közel fekvő Kutaiszibe repül szintén hetente háromszor. Korábban a Wizz is tárgyalt a tbiliszi repülőtérrel, de nem tudtak megegyezni, a légitársaság túl drágának találta a légikikötő használatát.

Forrás: BUDPORT Handling Kft.