Új légitársaságot köszöntöttek Ferihegyen, a Turkish Airlines diszkont leánycégének első járata június 2-án délelőtt érkezett az isztambuli Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtérről.

Az Anadolu Jet 189 férőhelyes Boeing 737-800-as repülőgépei mostantól hetente három alkalommal repülnek Budapestre, az Isztambul ázsiai oldalán lévő, főként fapadosok által használt légikikötőből.

A járatok csütörtökönként és péntekenként a délelőtti, vasárnap pedig a délutáni órákban közlekednek az anyacég TK-járatszámai alatt.

Fotó: AIRportal.hu

A Turkish Airlines napi három járatot üzemeltet Isztambul fő repteréről Budapestre, ami eléri a járvány előtti kapacitást, ehhez jön hozzá mostantól az Anadolu Jet heti három járata, így az üléskapacitás 7 százalékkal nagyobb lesz, mint a 2019-es – emelte ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője az eseményen elhangzott beszédében.

Az útvonal az április eleji bejelentéskor csak a nyári menetrend végéig volt foglalható, de jelenleg már a téli időszakra is szerepel a rendszerekben heti három járattal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér üzemeltetőjének lapunkhoz eljuttatott korábbi közleménye szerint a magyar főváros és Törökország között hetente 42 járat közlekedik idén nyári csúcsidőszakban (július), egy irányba összesen több mint 7400 ülőhelyet kínálva. Isztambul két repülőtere mellett Izmir és Antalya is elérhető közvetlenül Ferihegyről. Az Anadolu Jet heti három járatával a kapacitás 30 százalékát kínálja Budapest és a Sabiha Gökçen reptér között.