Az Emirates SkyCargo több mint 50 millió adag (220 tonna) Covid-19 elleni oltóanyagot szállított 150 járattal, több mint 50 célállomásra – közölte a légitársaság.

Az Emirates SkyCargo a légiáru-szállító vállalatok közül a világon elsőként ért el egy fontos mérföldkőhöz:
hatféle Covid-19 elleni védőoltásból már több mint 50 millió adagot, továbbá több mint 100 tonna fecskendőt szállított a világ különböző pontjaira Dubajon keresztül.

Forrás: Emirates

A 220 tonnányi védőoltást a légitársaság közvetlenül a gyártóhelyekről szállította a célállomásokra, a Dubajban speciálisan erre a célra kialakított raktározó és elosztó központján keresztül.

A megnövekedett igények kielégítése érdekében az Emirates SkyCargo volt az első olyan légi árufuvarozó a világon, amely a járvány kitörése után utasszállító repülőgépeket használt teherszállításra, főként a védőfelszerelések és egyéb alapvető szükségleti cikkek szállítására.

Forrás: Emirates

A vállalat egy év alatt több mint 27 800 repülést hajtott végre átalakított utasszállító repülőgépeken, több mint 125 célállomásra világszerte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates SkyCargo nagyjából 100 ezer tonna alapvető szükségleti cikket szállított, többek között gyógyszereket és élelmiszereket a világ több mint száz városába, köztük Budapestre: 2021. március 17-én már a tizedik ilyen járat érkezett a magyar fővárosba.