Elégedetlen és csalódott utasok posztjai árasztották el a Twittert, ahogy kezdetét vette a legújabb, 36 órára tervezett légiforgalmi irányító sztrájk Franciaországban.

Ezúttal nem fizetésemelésért kardoskodnak a légiforgalmi irányítók, hanem egy törvényjavaslattal szembeni nemtetszésüket kívánják kifejezni, mely a napokban került a kormány asztalára. Ez a törvényjavaslat lehetővé tenné a hosszabb munkahetek kiírását, könnyebb lenne elbocsátani az alkalmazottakat és gyengítené a szakszervezetek erejét.

Talán mondanunk sem kell, a sztrájk az egyik legkellemetlenebb pillanatban került a középpontba. Nem csak a nyári turista szezon vette kezdetét az elmúlt hetekben Franciaországban, hanem a labdarúgó-Európa-bajnokság is, mely még csak a nyolcaddöntőknél tart. Természetesen több légitársaság is elégedetlenségét fejezte ki az üggyel kapcsolatban:

“Minden hétre jut egy légiforgalmi irányító sztrájk Franciaországban, felborítva a nyári szabadságukat élvező családok, vagy éppen a futball szerelmeseinek terveit.”
nyilatkozta Kenny Jacobs, a Ryanair szóvivője.

2009 óta ez már az 51. légiforgalmi irányító sztrájk Franciaországban, a 11. az elmúlt 12 hétben és nincs arra mutató jel, hogy a mostanival pont kerülne az ügy végére. Ráadásul július 23-ára az olasz légiforgalmi irányítók is sztrájkot hirdettek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.