Máltára költözteti működését az eddig osztrák engedélyekkel működő Eurowings Europe.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó diszkont légitársaság máltai részlege csütörtökön kapta meg a szigetország hatóságaitól a légi üzemeltetői (AOC) és a működési engedélyt (OL).

Az idén májusban alakult máltai cég (EWL) átveszi az eddig osztrák engedélyekkel működő Eurowings Europe (EWE) egyebek mellett Salzburgban, Prágában, Stockholmban és Palma de Mallorcán működő bázisait, összesen 19 darab A319 és A320 típusú repülőgépét, valamint az ott dolgozó személyzetet is, akiket változatlanul a korábbi állomáshelyükön alkalmaznak.

A máltai egység járatai november 3-án indulnak, jövő év áprilisáig pedig további útvonalakat, repülőgépeket és személyzetet vesz át a Eurowingstől.

Fotó: AIRportal.hu

A Máltára költözést azzal indokolta a légitársaság, hogy a szigetország által biztosított szabályzói és gazdasági keretek versenyképesebb működést, valamint a különböző európai bázisokon dolgozó személyzet alkalmazása terén kevésbé komplex szabályokat ír elő. Mindez támogatja a légitársaság páneurópai terjeszkedését és új piacokra lépését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a német Eurowingsnél zátonyra futottak a pilóták bérrendezésről és a munkakörülmények javításáról folytatott tárgyalások, ezért október elején sztrájkoltak a repülőgépvezetők.

Mint ismert, korábban több európai diszkont légitársaság is máltai leányvállalatot alapított, köztük a Wizz Air és a Ryanair is.